onsdag, april 30

Objekt: Miss Sandra Lindqvist
Datum: 30-04-08


10.33 lämnar hon sin bostad ensam. Går in på Manfield Supermarket, går ett varv, uppenbarligen letandes efter ett paraply eftersom det regnar och hennes Harrods-paraply är trasigt. Hittar inget, korsar gatan och tittar efter någon buss. Då hon inte ser någon närma sig börjar hon gå. Stannar vid nästa busshållplats och kliver på bussen som nu kommit. Kliver av vid Belsize Park Tube Station där hon tar Northen Line mot Morden via Bank. Kliver av vd Euston, byter till Victoria Line och kliver av vid Victoria. Klockan är 11.13. Irrar runt i några minuter. Klockan 11.23 har hon hittat till Buckingham Palace där hon ansluter sig till turistskalan i väntan på vaktavbytet som ska ske 11.30. Pratar i telefon, knappar på sin kamera, bläddrar i sin guidebok, till synes uttråkad av väntan. Runt klockan tolv byts de fyra vakterna av, helt och hållet utan den musik och färgladhet som hennes guidebok utlovat. Går besviken därifrån utan att vänta och se om det kommer mer. Går in i några turistshopar utan att köpa något. Stannar till vid en väskaffär och köper ett rutigt paraply för £5. Hon får en gillande kommentar om sina vantar av kassörskan. Hon går tillbaka till Victoria Tube Station, denna gången raka vägen från Buckigham Palace. Kliver in i en fotoautomat och tar en karta passfoton. Kliver på en buss utanför Victoria Tube Station som just anlänt, buss 24 mot Hampsted Heath. Klockan är 12.34. Kliver av vid Trafalgar Square. Går in en snabbis på National Portait Gallery utan något riktigt mål. Tar hissen upp till restaurangen men åker direkt ner igen. Tar skydd mot regnet i lobbyn till National Gallery där hon äter sin hemmagjorda smörgås med kokt ägg, korv och paprika. Klockan 1.38 trotsar hon regnet med sitt nya paraply och promenerar till Strand där hon går in i några affärer. Provar en tröja på Topshop, men fastnar inte för något. Pratar i telefon då hon går tillbaka till National Gallery för att invänta den guidade turen hon väntat på. 2.30 börjar turen och objektet är mycket entusiastisk. Turen håller på en timma och endast ett fåtal tavlor har hunnit besökas. Hon beslutar sig för att delta i den guidade turen fler gånger för att se om olika målningar behandlas. Hon trivs tydligt i galleriet.
3.32 kliver hon på buss 24 mot Hampsted Heath. Kliver av i Camden och går direkt in på en Cancer Research Second Hand Shop där hon köper 4 vinglas för sammanlagt £2. Pengarna går till Cancerforskning. Går till nästa busstop och kliver på bus 24 mot Hampsted Heath. Går av vid sin lägenhet, går hem och diskar vinglasen, byter till torra strumpor och skor, packar ur sin väska och ger sig åter ut i regnet. Hon går till Belsize Park, tittar in på Starbucks Coffe men konstaterar att det är fullt, så hon väljer istället Costa Coffe. Beställer en stor latte och en lemoncake, sätter sig ner vid ett bord och tar upp sin bok "Flickan som lekte med elden" av Stieg Larsson. Timmar förflyter.
Efter att ha avslutat besöket går hon in på Budgens, en dagligvaruhandel, handlar fyra diskborstar, en pumptvål och en förpackning toapapper. I Pomona, en ekologisk handel, handlar hon bananer. Hon tar bussen hem och sätter sig vid sin dator och uppdaterar sin blogg.

Rappot slutförd.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh, önskar att jag hade gått bredvid dej!